דילוג לתוכן

פורסם תזכיר חוק חדש למיסוי מטבעות קריפטו בישראל

מיסוי מטבעות קריפטו

שתף את הכתבה

מיסוי מטבעות קריפטו

בשנים האחרונות, רשות המיסים בישראל מתמודדת עם האתגר של מיסוי הרווחים הנוצרים מהשקעות במטבעות קריפטו. בעקבות התפתחויות טכנולוגיות ושימוש נרחב בנכסים דיגיטליים, כולל ביטקוין ואסימונים דיגיטליים, עלתה הדרישה להסדיר את התחום ולהבטיח דיווחים נאותים והכנסות ממיסים למדינה.

רקע

כבר בשנת 2018, רשות המיסים פרסמה נייר עמדה שבו הובהר כי מטבעות דיגיטליים ייחשבו כ"נכס" לצרכי מס, והמשקיעים בהם יחויבו במס רווחי הון בשיעור של 25%, בתנאי שהפעילות אינה עולה לכדי עסק. למרות זאת, האכיפה המוגבלת והחוסר בהירות בתחום גרמו להפסדים של מיליארדי שקלים למדינה בשל אי-תשלום המיסים על רווחי קריפטו.

תזכיר החוק החדש

לאחרונה, פרסמו רשות המיסים ואגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר תזכיר חוק חדש שמטרתו לעגן את עמדת המיסוי הקיימת בחקיקה. תזכיר זה מגדיר באופן ברור מהו נכס דיגיטלי וקובע כי מטבעות קריפטו ונכסים דיגיטליים נוספים, כולל אסימונים ו-NFT, ייחשבו כ"נכס" בפקודת מס הכנסה. ההכרה בקריפטו כנכס מהווה אבן דרך חשובה, שכן היא מבטלת טענות שקריפטו יכול להיחשב כמטבע חוץ לצרכי מס. סיווג זה מבטיח כי רווחים ממכירת מטבעות קריפטו יחויבו במס רווחי הון, בדומה לכל נכס פיננסי אחר.

מקום הפקת ההכנסה

אחד ההיבטים המרכזיים בתזכיר החוק הוא ההגדרה של מקום הפקת ההכנסה. על פי התזכיר, רווח ממכירת נכס דיגיטלי ייחשב כהכנסה שהופקה בישראל אם מוכר הנכס היה תושב ישראל בזמן רכישת הנכס. כמו כן, אם הנכס הדיגיטלי מייצג זכות לרכוש או נכסים המצויים בישראל, הרווח ייחשב כהכנסה בישראל ויחויב במס. סעיף זה נועד לצמצם פרשנויות שמאפשרות התחמקות ממס בטענה שהנכס נמצא מחוץ לישראל.

הגדרה זו מעניקה בהירות רבה יותר בנוגע לשאלה היכן יש לשלם מס על רווחי קריפטו ומסייעת להבטיח גבייה יעילה של מיסים על פעילות כלכלית שנעשית בפועל על ידי תושבי ישראל.

השפעה על עולים חדשים

לתזכיר החוק החדש יש השלכות משמעותיות על עולים חדשים המחזיקים במטבעות קריפטו. על פי החוק המוצע, עולים חדשים יהיו זכאים לפטור ממס על מטבעות שרכשו לפני עלייתם לישראל, בתנאי שהנכסים אינם משקפים בעלות בנכסים בישראל או בחברות ישראליות. עם זאת, מטבעות קריפטו שנרכשו לאחר העלייה ייחשבו כהכנסות ממקורות ישראליים ויחויבו במס בהתאם. שינוי זה משנה את המצב הקיים ביחס לפטור על נכסים מסוימים לעולים חדשים, דבר שעשוי להוביל להערכות מחודשת מצדם.

לסיכום

התזכיר נועד להסדיר את מעמד הקריפטו בישראל ולשפר את גביית המס בתחום, תוך התייחסות להשפעות על עולים חדשים ועל שוק הקריפטו בכללותו. בעוד שהחקיקה מציעה וודאות משפטית, היא עשויה להוות אתגר עבור משקיעים ומחזיקים במטבעות קריפטו ועל כן יש להיערך  לחקיקה החדשה שבדרך.

תזכיר החוק נמצא עדיין בשלבי התהוות וצפוי לעבור שינויים נוספים. נמשיך לעקוב אחר כל התפתחות ולעדכן באופן שוטף.

 

 

לקבלת ייעוץ נוסף, אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו.

פוסטים נוספים

השאירו פרטים לייעוץ ראשוני / שאלות
תחומי עיסוק והתמחות